Stichting Huifbedrijden Hoeksche Waard

De steentjes van de samenleving worden door vrijwilligerswerk bij elkaar gehouden
Citaat van Til Gardeniers-Berendsen

Vrijwilligers.

Zonder de vrijwilligers is er geen huifbedrijden. We zijn daarom blij dat we een leuke groep vrijwillgers hebben, die helpen bij het huifbedrijden en de paarden beweging geven op de dagen dat er geen huifbedrijden is, zoals onder zadel rijden, longeren, buitenrit voor de wagen enz. Heb je ook interesse om vrijwilliger te worden en ben je ouder dan 18 jaar? Stuur dan een mailtje.

Graag stellen zij zich aan je voor:


Voorzitter: Paul van der Heijden

Huifbedrijder/algemeen bestuurslid: Adriana Buist- van Alphen.
adrianaIk ben geboren in 1970 te Rotterdam en getrouwd met de secretaris. We hebben geen kinderen, maar wel veel dieren zoals konijnen, katten, cavia's, vogels en de gepensioneerde Nordal. In augustus 2000 las ik in de krant dat ze vrijwilligers zochten bij het huifbedrijden; en sindsdien ben ik gebleven. In 2007 heb ik mijn diploma van de opleiding ’Huifbedrijden‘ gehaald. Ook de heb ik vervolgopleiding ’Huifbedrijden II Verdieping‘ gedaan en heb hiervoor in april 2009 mijn diploma gehaald. Ik ben daar heel trots op! Sinds 1 september 2009 ben ik ook bestuurslid geworden. Deze website en de facebook-pagina heb ik ook opgezet.

Secretaris/uitvoering: Ronald Buist.
ronaldIk ben geboren in 1962 te Oud-Beijerland; opgegroeid in Hoogvliet en sinds 1995 getrouwd met Adriana. Daarmee is gelijk duidelijk hoe mijn betrokkenheid bij het huifbed is ontstaan. Ik verdien de kost als constructeur bij Dibalex in Dordrecht. Verder verzorg ik samen met Adriana onze huisdieren en heb ik sinds 2006 een moestuin (720m2) in de buurt van Strijen. Daarnaast is een grote liefhebberij het knotten van wilgen, waarmee ik in mijn middelbare schooltijd ben begonnen, zodat ik daar al een beetje tot de veteranen behoor.

Penningmeester: Bas den Ouden.
Ik ben geboren in 1966 en wooon sindsdien in Oud-Beijerland en ben getrouwd met Miranda. Samen hebben we een dochter Liselotte. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Mazars Transaction Services (o.a. fusies en overnamens), onderdeel van Mazars Paardekooper Hoffman. Naast huifbedrijden draag ik de Italiaanse eet- en drinkcultuur een zeer warm hart toe. Mede omdat een familielid in de Zuidwester (doelgroep van onze cliënten) woont, ben ik betrokken geraakt bij de stichting. Sinds begin 2006 ben ik als penningmeester aan de stichting verbonden.

Algemeen bestuurslid: Samantha van Mannekes.
samantha
Hallo ik ben Samantha inmiddels 33 jaar oud en moeder van een dochter (4) en een zoon van (6). Ik ben door mijn moeder die ook vrijwilliger was bij het huifbed betrokken geraakt. Ik heb de nu inmiddels gepensioneeerde Nordal naar de huidige locatie gereden en ben toen blijven hangen. Dit is al weer ruim 9jaar! In die 9 jaar ben ik bestuurslid geworden en heb ik in 2018 mijn enkelspan mennen behaald. Ik doe het vrijwilligerswerk met veel plezier, zowel met de paarden als met de clienten!

Lonneke Melles.
LonnekeHallo allemaal, mijn naam is Lonneke Melles. Ik ben geboren op 26 mei 1993 in Dordrecht. Sinds dat ik 9 jaar ben, rijd ik al paard. Na bijna 10 jaar rijden, moest ik stoppen, vanwege dat ik een drukke opleiding ging doen. Nadat ik het eerste jaar heb geprobeerd, kon ik helaas niet verder gaan met deze omdat het te moeilijk was. Vervolgens kreeg ik weer meer tijd om weer paard te rijden. Ik was ondertussen ontslagen van mijn werk en had helaas geen geld om te lessen op mijn oude manege. Ik kreeg een advertentie van mij moeder in mijn hand gedrukt om als vrijwilliger te werken bij het Huifbedrijden Hoeksche Waard. Ik heb gelijk gereageerd en ik kon gelijk komen kijken. Sinds december 2013 ben ik met veel plezier vrijwilliger.

basBas van Gelder.-->Jos Boer.


Rob Bresser.
Mijn naam is Rob Bresser, geboren 1954 te Rotterdam en sinds 1990 wonende in Oud Beijerland. Na een vrijwillig vervroegde uittreding van mijn werk zocht ik iets omhanden maar moest wel leuk zijn. Nou dat had ik na al snel gevonden bij stichting Huifbedrijden Hoeksche Waard. Paarden zijn altijd al een passie geweest en heb er velen bereden. Ook mensen met een beperking zijn door mijn jongere broer voor mij bekend terrein en hou ervan om plezier met deze mensen te maken als ze komen huifbedrijden. Dat waren dus twee vliegen in 1 klap. Na mijn kennismaking met Ylone en King in 2016, was ik op slag verknocht aan deze kroelkonten en ik hoop dit mooie werk nog heel lang te kunnen en mogen doen.

Arend van der Weide.


Mary de Jongh-de Leeuw


Nanine van der Wal


Linda de Baat - Hofstede
LindaHallo ik ben Linda de Baat Hofstede, geboren in 1985 in Hellevoetsluis. Al van kleins af aan heb ik het paarden virus te pakken, op mijn 6e ben ik al begonnen met paardrijden. Tijdens mijn pubertijd ben ik het paarden virus uit het oog verloren. Op mijn 24e heb ik het paardrijden weer opgepakt en heb ik een hele poos een Fjord verzorgd. Toen het moederschap op mijn pad kwam ging het paardrijden weer on hold. Maar toch kriebelde het heel erg om weer met paarden aan de slag te gaan, en zo kwam ik uit bij huifbedrijden. Heerlijk om mijn passie voor paarden te kunnen combineren met dit prachtige dankbare vrijwilligerswerk!

Jaap Quartel


Joanne Moret


Samantha in 't Veld


© 2022 www.huifbedrijden.hoekschewaard.nl disclaimer anbi-basisgegevens links